fredag 18. februar 2011

Frekke Fredrik av Ole Lund Kirkegaard

Frekke Fredrik -  fortellingen om en lat gutt er skrevet og illustrert av Ole Lund Kirkegaard, som er en av Danmarks mest populære barnebokforfattere. Han har blant annet skrevet Gummi Tarzan og Otto er et Neshorn.

Frekke Fredrik er en lat gutt som bor på en klessnor med en paraply hengende over seg i en snor. Helst vil han sove hele dagen, og når andre gutter går til skolen, ligger Fredrik og snorker i sengen sin på klessnoren. Han er så lat at han ikke engang gidder å kle av seg før han legger seg, til og med skoene har han på seg.

En dag går Fredrik en tur rundt til byens butikker og forteller små historier for å få mat og godteri. Han lover bakeren, kjøpmannen, slakteren og alle de andre å komme tilbake en annen dag og hjelpe til, og du kan selv lese hvordan det går!

Leken billedbok for småtrinnet /mellomtrinnet, med et klart moralsk budskap: man bør jobbe for føden.
Du kan også lese anmeldelse av boka her.

onsdag 16. februar 2011

Parken av Singh & Normann

Parken er en skikkelig grøsser og handler om Amanda, som har flyttet tilbake til Norge fra India på grunn av at foreldrene hennes er savnet og antatt døde. Hun bor sammen med mormoren sin og trives ikke så godt på skolen. En ettermiddag etter skoletid jager en jentegjeng henne, og Amanda løper inn i parken for å gjemme seg.                                                                                                   Det er mørkt og kaldt i parken, og statuene ser skumle ut, nesten levende.. og hva er det som plutselig skremmer jentegjengen slik at de flykter skrikende ut av parken? Og hvem har laget de underlige klolignende sporene i snøen?
Den svarte lesehesten er lettleste bøker for barn i 5. - 7. klasse, som liker skumle og spennende historier. Du finner boka her.

tirsdag 15. februar 2011

Det forheksede slott av Peter Gotthardt

Det forheksede slott er en serie illustrerte barnebøker, som handler om de tre jentene Anna, Siri og Karoline, eller Pop, Manke og Pinn, som de også kalles. I Dronning Dagmars Vei finnes et gammelt mystisk hus som kalles Slottet. Hver gang jentene besøker Slottet, havner de i en ny og spennende verden. Hver bok har et tema fra en bestemt tidsalder og avsluttes med historiske fakta om perioden.

I den første boka: Sort magi, går jentene på oppdagelsesferd i det gamle huset som kalles Slottet, og der finner de mange dyr. Det er også en ond trollmann der. Kan jentene stoppe ham før han bruker dyrene til den sorte magien sin?

Dette er en lettlest og spennende serie som passer spesielt for jenter mellom 7 - 11 år. Bøkene trenger ikke å leses sammenhengende.

fredag 11. februar 2011

Glassdemonen av Helen Grant

Glassdemonen er en spenningsroman om jakten på et forsvunnet glassmaleri, et glassmaleri det ryktes om skal være hjemsøkt av en fryktelig demon. Den engelske syttenåringen Lin Fox blir motvillig med sin far til en avsideliggende del av Tyskland, et sted med mørke hemmeligheter. Et sted man går til ekstreme steg for å bevare de hemmelighetene.

Tre lik blir funnet på tre forskjellige steder med et fellestrekk - knust glass. Hvem blir nestemann? Lin og hennes tyske venn Michel, nærmer seg sannheten bak de grufulle oppdagelsene, noe som blir farligere og farligere for hvert skritt de tar. Noen prøver å bli kvitt Lin og familien. For alltid.

Spenning for ungdomstrinnet.

tirsdag 8. februar 2011

Saiko av Linn T. Sunne

Saiko handler om Ella, Simon og Steinar. Ella har ett år igjen på ungdomsskolen, er desperat lei av å bo på småstedet der det aldri skjer noe, og hun er veldig, veldig forelska i Simon. Det er sommer og alt er søtt og alt godt må skje. Så er gjengen på fest, ting skjer og Saiko dukker opp. Og sommeren blir ikke som Ella hadde håpet på.

Dette er en nervepirrende bok om forelskelse, ungdomsliv og hemmeligheter. Og om Ella som må finne ut hvilken vei hun vil gå, sin egen eller andres?

Boka er på nynorsk og er lett å lese for mellom/ungdomstrinnet, anbefales!

tirsdag 1. februar 2011

Midnatt for Charlie Bone av Jenny Nimmo

Dette er første bok i den spennende serien om Charlie Bone. Han kan høre mennesker i fotografier snakke, og forstår ikke helt hva som skjer med ham. Og hvorfor blir de fæle tantene hans så begeistret når de oppdager hva som skjer? Charlie prøver å skjule de nye evnene, men til ingen nytte. Fra å være en helt alminnelig gutt er livet hans i ferd med å bli mer spennende enn han noen sinne kunne ha drømt om.

Dette er spennende og morsomme bøker fyllt av magi, humor og varme.

Fantasy/spenning for mellomtrinnet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...