onsdag 27. april 2011

Pippi, snart tretten av Grete Randsborg Jenseg

Dette er en fortelling om ei modig og sårbar jente, Pippi, på snart tretten år. Hun er ei engstelig jente som er redd for høye lyder og sterke følelsesutbrudd. Klassevenninnene synes at hun er dritkjedelig, men de plager Tommy også. Gærne Tommy, som Pippi er redd fordi han skriker høyt og sparker rundt seg når han blir sint. Men så blir hun og Tommy venner, og hun har jo også mor og far, farfar og Erling i Solhuset og den snille hunden i bjørkeskogen. Og kanskje en kjæreste?

Så får Pippi beskjed om at de skal flytte, og hun planlegger en tale siste skoledag..

Fortelling fortalt med varme og alvor, om mobbing og oppgjør, om å være sterk eller svak, om å være to eller én.

Bok for mellom- og ungdomstrinnet.

mandag 18. april 2011

Dødens skole av Jan Tore Noreng

Elleveåringen Rikard og kompisen Tommy synes det er noe rart med skolen deres, og flere av lærerne oppfører seg merkelig. Og de finner SFF, Spor Fra Fortiden, overalt på skolen. I tillegg ser lærerne ikke et år eldre ut enn de gjorde på de gamle klassebildene fra lenge siden. 

En morgen Rikard er tidlig ute på skolen, havner han midt oppi en rekke mystiske og grufulle hendelser. Hvilken mørk hemmelighet er det Sopphaugen skole skjuler?

Spennende og morsom bok som er lett å lese. Passer for mellomtrinnet.

GOD PÅSKE!

torsdag 14. april 2011

Den lille penselen av Bjørn F. Rørvik

Det var en gang en liten pensel som bodde i malerskapet hos en berømt maler. Penselen ville så gjerne male, men de store penslene stilte seg alltid forrest. - Jeg kan vel få male bare bitte litt? sa den lille penselen. - Bare en liten prikk, eller noe? En kveld, da den lille penselen prøvde å komme seg litt lenger fram, kastet de store ham ut av skapet.

Skjønn billedbok med flotte illustrasjoner av Thore Hansen. Boka er lettlest og passer også fint som høytlesing.

Billedbok for småtrinnet.

tirsdag 12. april 2011

KK GID 4 ever av Janne Aasebø Johnsen

Denne boka er en frittstående oppfølger til KK GID som kom i 2008 og som var forfatter Janne Aasebø Johnsens debut. Boka handlet om nettmobbing og hvilke konsekvenser det kan få. KK GID 4 EVER tar opp tråden, med de samme karakterene og de samme ungdommelige problemstillingene. Dette er likevel en helt frittstående roman og den kan trygt leses uten forkunnskaper.

Vibeke og Pelle er bestevenner og går i 8. klasse. Når det dukker opp nakenbilder av en klassevenninne på Internett og bestevennen Pelle får skylda, må Vibeke være detektiv for å finne ut hvem som har gjort det.  Vibeke tror Pelle er uskyldig og setter seg i fore å nøste opp i saken. Men detektivarbeid er ensomt arbeid, og slett ikke lett å kombinere med kjæreste, skolearbeid, revy og venner. Men hun gjør alt for å renvaske Pelle. For han er uskyldig, eller?

Boka tar opp et aktuelt tema og de siste årene har aksjoner og samtaler omkring mobilbruk, misbruk av nettidentiteter og bildemisbruk fått stadig større plass i medier, i skolene og blant foresatte. Denne boka kan godt være med å bidra til større bevissthet rundt dette temaet.

Boka er lett å lese og passer for mellom/ungdomstrinnet.

fredag 1. april 2011

Mus av Gordon Reece

15 - årige Shelley og moren flytter ut på landet og forsøker å legge alle lidelsene de har opplevd bak seg. De trives godt i sitt hjemmekoselige hus Honeysuckle Cottage, der de gjemmer seg for verdens grusomheter. De to kvinnene har omsider funnet sitt lille fristed. Shelley får hjemmeundervisning og moren jobber som underbetalt og utnyttet advokatassistent.

De omtaler seg selv som mus – alltid fredsommelige, pliktoppfyllende, usikre på seg selv og forsiktige slik at de ikke havner i konflikt med noen. Men det eneste de har oppnådd med det er å bli herset med av alt og alle. Og det finnes en grense selv for mus. Og én dag er den grensen nådd …

Dette er en psykologisk thriller som tar opp en del moralske dilemmaer og etterlater leseren med spørsmålet: hva ville DU gjort hvis du nådde denne grensen?

Kjempespennende thriller for ungdomstrinnet + +
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...