tirsdag 20. september 2011

Den røde pyramiden av Rick Riordan

Her kommer en ny serie fra forfatteren av bøkene om Percy Jackson: Kanekrøniken. Denne gangen er handlingen lagt til Egypt og egyptisk mytologi.

I den første boka, Den røde pyramiden, møter vi søskenparet Carter og Sadie, som etter hvert finner ut at de ikke er helt som alle andre fordi det bor uante krefter i dem. Faren deres er en anerkjent egyptolog med en hemmelig plan som slår fullstendig feil. En eksplosjon sprenger den verdensberømte Rosetta-steinen i luften og slipper Set - den onde egyptiske guden for kaos - løs. Set fanger Doktor Kane inne i en forgylt kiste, og barna hans, Carter og Sadie må prøve å redde ham. Redningsaksjonen fører dem fra Kairo til Paris og USA, og på veien får de vite sannheten om familiens tilknytning til det magiske egyptiske tempelet Livets hus.

Spennende fantasy for mellomtrinnet/ungdomstrinnet

torsdag 15. september 2011

He he, Hasse av Tore Renberg og Øyvind Torseter (ill.)

Endelig har det kommet en ny billedbok om Hasse og den tøffe storesøsteren hans, Ine! Dere husker vel Ine og lillebroren hennes, Hasse, som bare kunne si Ja! og Traktor? Les mer om den forrige boka her.

Denne gangen har Ine og Hasse en plan! De har en plan om å sprenge den store steinen bak huset til himmels. Men først må de få tak i litt dynamitt... De skal kjøre ut på jordet bak huset. Og så skal de sprenge den der steinen. Til himmels. Den som ligger i veien for alt. Sprenge den til himmels. He he. Bra plan! Og traktor!

Tore Renberg og Øyvind Torseter har nok en gang kommet med en flott og fantasifull billedbok. Språket er poetisk med rim, bilder og gjentakelser, og Torseters illustrasjoner er i collagepreg i klippe- og bretteteknikk. Dere kan lese anmeldelse av boka her.

Billedbok for småtrinnet.

mandag 5. september 2011

Heaven av Christoph Marzi


Det er natt og høyt oppe på takene over London er David hevet over gatas trøbbel. Her føler han seg fri og uavhengig. Helt til han snubler over ei jente. Hun heter Heaven. Hun er vidunderlig. Heaven hevder at to menn har stjålet hjertet hennes, skåret det ut av kroppen med kniv. Det er selvsagt umulig, men plutselig befinner de seg på flukt sammen. De kan bare overleve hvis de unnslipper forfølgerne og finner løsningen på Heavens hemmelighet.

Dette er en ungdomsbok i sjangeren urban fantasy. Den har god, leselig skrift og passer for elever på ungdomstrinnet.

Boka finner du som alltid hos oss!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...