tirsdag 25. januar 2011

Fangesøstre av Gayle Forman

16 år gamle Brit blir lurt med til Red Rock av sin velmenende far. "Problemet" hennes er at hun spiller i et punkrock-band, har rosa hår, tatoveringer og piercing og at hun avskyr stemoren sin intenst. Red Rock Academy viser seg å være som et fengsel. Brit blir fratatt klær og sko, iført pyjamas og havner på nivå 1, som alle nykommere gjør. De har mulighet til å avansere helt til nivå 6, og få privilegier underveis, men kan ramle ned til nivå 1 igjen. De slipper ikke ut før de har nådd nivå 6 eller fyller 18 år.

De ansatte ved Red Rock gjør alt de kan for å straffe og bryte ned ungdommene. Det er ikke anledning til å kommunisere særlig med hverandre og slett ikke med utenverdenen. Men i nattens mulm og mørke klarer jentene og møtes og de danner klubben "Fangesøstre". Foreldre og samfunnet rundt aner ingenting om hva som foregår på skolen, men hvordan skal Fangesøstrene klare å få sannheten ut når de blir overvåket som i et fengsel?

Dette er en historie basert på ekte leirer i USA for opprørsk ungdom. Det er en historie om vennskap, om å overvinne problem og ikke minst er det en historie om kjærlighet. Spennende bok for ungdomstrinnet. Du finner boka her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...