tirsdag 12. april 2011

KK GID 4 ever av Janne Aasebø Johnsen

Denne boka er en frittstående oppfølger til KK GID som kom i 2008 og som var forfatter Janne Aasebø Johnsens debut. Boka handlet om nettmobbing og hvilke konsekvenser det kan få. KK GID 4 EVER tar opp tråden, med de samme karakterene og de samme ungdommelige problemstillingene. Dette er likevel en helt frittstående roman og den kan trygt leses uten forkunnskaper.

Vibeke og Pelle er bestevenner og går i 8. klasse. Når det dukker opp nakenbilder av en klassevenninne på Internett og bestevennen Pelle får skylda, må Vibeke være detektiv for å finne ut hvem som har gjort det.  Vibeke tror Pelle er uskyldig og setter seg i fore å nøste opp i saken. Men detektivarbeid er ensomt arbeid, og slett ikke lett å kombinere med kjæreste, skolearbeid, revy og venner. Men hun gjør alt for å renvaske Pelle. For han er uskyldig, eller?

Boka tar opp et aktuelt tema og de siste årene har aksjoner og samtaler omkring mobilbruk, misbruk av nettidentiteter og bildemisbruk fått stadig større plass i medier, i skolene og blant foresatte. Denne boka kan godt være med å bidra til større bevissthet rundt dette temaet.

Boka er lett å lese og passer for mellom/ungdomstrinnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...