fredag 17. desember 2010

Nesa til onkel Knut og Gi gass, Ine

Vi har fått ei ny forsyning med bøker fra KF, blant andre disse to:

Nesa til onkel Knut av Constance Ørbeck-Nilssen

En morgen ved frokostbordet sier Mamma at Kasper har nesa til onkel Knut. Det kan være fint å ligne på dem man er glad i, men det er ikke alle Kasper har lyst til å minne om. For eksempel onkel Knut, som har stor nese, lukter litt vondt og ler altfor høyt.

Pappa synes Kasper ligner mest på hans gren av familien. Pappa mener Kasper har fått hans ører, og at han er som snytt ut av nesa på farfar. "Snytt?" sier Kasper da. Kasper er ikke så sikker på at han vil ligne på noen andre, han synes nemlig han ligner mest på seg selv.

Morsom billedbok om arvelighet for småtrinnet, med illustrasjoner av Ragnar Aalbu.Gi gass, Ine av Tore Renberg

En fantasifull og leken bok om søsknene Ine og Hasse. Ine er størst og har mistet en tann. Hun har lyst hår som svinger når hun går, hun er lett på foten og tøff i hjertet. Hasse svarer enten "Ja" eller "Traktor" når han blir spurt om noe. De skal hogge et tre i skogen, og det er Ine som bærer øksa, så klart! Snart dukker alle skogens dyr opp for å se hva som foregår.

 
Bildet er lånt fra CappelenDamm
Teksten har reglepreg, og illustrasjonene til Øyvind Torseter er i collagepreg i klippe- og bretteteknikk, og utfyller fortellingen godt.

Flott billedbok for småtrinnet som passer fint til høytlesing. Du kan også lese anmeldelse av boka her.

Se forfatteren fortelle om boka nedenfor:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...