onsdag 30. mars 2011

De hellige hulers land av Jean M. Auel

Endelig er sjette og siste bind i serien om steinalderjenta Ayla kommet! Det er ni år siden forrige bok Klippehulens folk, og millioner av fans verden over har ventet i spenning på den endelige avslutningen i serien Jordens barn, som ble innledet med Hulebjørnens klan.

I De hellige hulers land avsluttes historien om Ayla, maken hennes Jondalar og deres lille datter Jonayla. Den lille familien er endelig kommet fram til Jondalars folk, zelandoniiene i Niende Hule. Ayla nyter snart stor respekt på grunn av sine spesielle evner, og hun tas i lære for å bli en zelandonii - en av samfunnets åndelige ledere og healere. Opplæringen innbefatter mange reiser til hellige steder. Men Ayla sliter for å finne balansen mellom sitt hellige kall og rollen som nybakt mor. Ikke minst tærer alle forpliktelsene hennes på forholdet til Jondalar.

Bak denne serien fra steinalderen ligger mange års studier, og Auel har så store kunnskaper om steinaldertiden at hun har vært en flittig benyttet foreleser på universiteter, bliblioteker og museer over hele USA.

Fortelling for modne/voksne lesere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...