mandag 7. mars 2011

Teodor Sterk - en trist og blodig fortelling av Jan Chr. Næss

Teodor Sterk - en trist og blodig fortelling er noe så sjeldent som en såkalt splatterkomedie for barn, og er boka for deg som liker svart og grotesk humor!

På selveste ti-årsdagen sin blir Teodor Sterk plaget på det groveste av tvillingene Jesper og Jasper på skolen. Men han trøster seg med at han og faren skal kose seg på fisketur når han kommer hjem. Men faren havner i en ulykke på jobb den dagen, og blir knust under en Volvo. Bilen som moser Teodors pappa tilhører den grusomme Sivert Jensen, leder av Skrittpartiet og faren til Jesper og Jasper. Moren til Teodor er blitt tvangsutsendt tilbake til Cuba av Jensen, så når faren dør må Teodor flytte inn hos den onde Sivert Jensen og hans like ondskapsfulle sønner og deres kuede mor.

Men optimistiske Teodor henger ikke med hodet av den grunn! Han tenker som alltid positivt og mener at herfra kan det bare gå oppover. Men så blir alt bare verre.

Boka er lett og lese og har noen illustrasjoner. Den er beregnet på barn mellom 10 og 15 år som tåler litt blod og gørr.. Dette er altså ikke en bok for sarte sjeler! Boka har også vært en del omdiskutert pga de tydelige referansene til Siv Jensen og Fremskrittspartiet.

Du kan lese anmeldelse av boka her og lese utdrag av boka her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...