mandag 8. november 2010

Knus av Liv Frohde

Nå har vi fått enda en forsyning med barne- og ungdomsbøker fra Kulturfond! Starter med denne viktige boka som har temaet vold i hjemmet. Boka handler om Tora, som bor sammen med mamma og stefaren Trond. Han er forhenværende svømmer og har vunnet bronsemedalje i OL. Jentene i klassen synes han er den peneste og kuleste faren, og misunner henne. Men Trond er ikke den alle tror, for når han blir sint slår han. 

Forfatteren beskriver den fysiske og psykiske belastningen det er å leve med en voldelig, uberegnelig mann og far. I boka er det mor som er utsatt for vold, men det er Toras følelser som står i fokus. Hun påtar seg et enormt ansvar for å passe på moren. Hun har ingen å snakke med, og moren skyver det hele bort. Det blir en mørk hemmelighet i livet hennes som ingen må vite noe om. Det er vanskelig å fungere normalt sammen med venner i en slik situasjon, og Tora blir ensom. Men heldigvis går det an å få hjelp.

Boka er skrevet for barn og unge mellom 9 og 13 år, men også voksne kan ha nytte av å lese denne boken. Eller kanskje som høytlesing i klassen?

Se forøvrig intervju med forfatteren her og les hva hun sier om boka og temaet den omhandler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...