fredag 12. november 2010

Skyggen over steinbenken av Maria Gripe

Har lyst til å anbefale disse fire bøkene av Maria Gripe, selv om de ikke er helt nye. Den første boka heter Skyggen over steinbenken og ble første gang utgitt i 1982. En dag i 1911 blir Carolin tjenestepike hos fjortenårige Berthas familie. Carolin erobrer alles hjerter, den yngste datteren forguder henne, sønnen i huset forelsker seg i henne. Selv den strenge gamle husholdersken Sveas tillit vekker hun. Men Carolins overraskende innsikt er et mysterium. Hvor har hun alt dette fra? Hvem er hun egentlig, og hvor kommer hun fra? Svaret viser seg å bli litt av en overraskelse.

Boka er vakker, spennende og mystisk og er vanskelig å legge fra seg. Maria Gripe har en enestående evne til å gjøre menneskelige relasjoner til spennende litteratur.

De andre bøkene heter Og de hvite skyggene i skogen, Skyggenes barn og Skygge-gjemsel, og er frittstående fortsettelser av den første boka.

Disse bøkene er fylt av spenning og gåtefulle hemmeligheter, og kan anbefales til alle som liker mysterier. For lesere mellom 12 og 90 år!
GOD BOK!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...